Hur kokar man ägg?
Hur länge ska man koka ägg för att få löskokt?
För att få ett löskokt ägg ska man lägga ner ägget i kokande vatten och låta det ligga där i ca 7 minuter.

Använd hålslev
Vi rekommenderar att använda en hålslev och låta ägget ligga kvar på sleven i ca 10-15 sekunder efter att man tagit ner äggen i vattnet. Det gör man så att ägget hinner hårdna innan det börjar studsa i det kokande vattnet.
Om ägget börjar studsa utan att det har hårdnat innan finns det en risk att ägg rinner ut i vattnet.
Vi rekommenderar hålslevar från Bagaren och kocken.
Hur kokar man det perfekta ägget?
Det perfekta ägget är en blandning mellan löskokt och hårdkokt, och det kokas på ca 9 minuter. När man kokar ägget i 9 minuter så blir gulan hård till det yttre och mjukt inuti.
Fördelen med detta (utöver att det är väldig gott) är att det inte blir lika kladdigt, men samtidigt inte lika tort som ett vanligt hårdkokt ägg.
Saker som kan variera
Äggets temperatur innan kokning, storlek och när man lägger i det i vattnet kan ha påverkan på hur det blir. För att få det perfekta ägget så behöver man testa sig fram och se vad som funkar bäst.
Hur många minuter för hårdkokt ägg?
För att koka hårdkokt ägg behöver ägget ligga i kokande vatten i ca 11 minuter. Vid kokning rekommenderar vi att göra så som vi nämnde ovan för att undvika att ägg rinner ut i vattnet i början.